Aktiviteter

Hvalsafari

Bli med på hvalsafi med sjanse for å se knølhval, spekkhogger, nise og finnhval.

Tromsø Friluftsenter tilbyr ikke hvalsafari selv lengre, men våre gode kollegaer fra tidligere år har den kvaliteten vi ønsker, og vil frakte deg dit det trengs for å se hval. Motorkatamaranen M/S Gabrielle går fra Nerstranda. Len deg tilbake og nyt ferden langs den vakre kysten opp til skjervøy, og husk å nyt lyset i mørketiden som pryder himmelen vår. Denne aktiviteten er for de som ønsker å være på en større båt.

Fra slutten av oktober til slutten av januar (ca.) besøker noen av verdens største pattedyr kysten utenfor Tromsø for å spise seg mette på sild. Vanlige hvalarter vi ser på vår utflukt er knølhval, spekkhogger, nise og fra tid til annen også finnhval. Du er invitert til å bli med ombord for å ta en nærmere titt på hvalenes festmåltid. Når vi har funnet hvalene oppholder vi oss i nærheten fra 1 til 1,5 time.

Skipet gir gode muligheter for å ta bilder og for en behagelig sightseeingtur. MS Gabriele har kiosk om bord hvor du kan få kjøpt kaffe/te, mineralvann, øl og vin, samt snacks og noe lett å spise.

HVALGARANTI:

Det er ingen garanti for å se hval på denne hvalsafarien, men vi har med oss noen av de mest erfarne skippere i industrien som vil gjøre det de kan for at du skal få oppleve hvalen.

Om du ikke får oppleve knølhval eller spekkhoggere på turen, fortvil ikke -vi gir deg muligheten til å være med på neste tilgjengelige hvalsafari, helt gratis.

Ruten, varighet og hvilke destinasjoner vi ser på denne utflukten, kan variere fra dag til dag, basert på værforholdene. Vi tar dyrevelferd på alvor, og vi er ute i feltet med stor respekt og forsiktighet. Vi følger Visit Tromsø sine retningslinjer for hvalsafari i Tromsø.

Husk å kle deg for en arktisk opplevelse.

Pris:

Voksne : NOK 1 650,-

Barn (4-15 år): NOK 825,-

Baby (0-3 år): Gratis

Student (15+ år): NOK 1 250,-


Ta med deg: varme klær
Vanskelighetsgrad: lett
Varighet: 5-6 timer
Avgangstid og sted: 09:00 Tromsø Kai 1, kaien ved Nerstranda

(oppmøte 15 min før avgang)

Tilgjengelig: 27 november til 15 januar (avhengig av hval)

OBS- aktiviteten leveres ikke av Tromsø Friluftsenter. Leverandør forbeholder seg også rett til å

endre båt type etter antall personer booket for å være bærekraftig.

Les om våre bookingbetingelser
Les våre

Gjesters tilbakemeldinger

Kontakt

Er du klar for å bli en del av vår historie?