Aktiviteter

Nordlysjakt med nordnorsk sjarm

Opplev himmelens magi med en spennende nordlysjakt hos Tromsø Friluftsenter.

Vi ønsker at du skal se nordlys, like mye som du ønsker det

Som en av pionerene i Tromsø på nordlys, og som kan smykke seg med 20 års i 2024 har vi en enorm erfaring og kjennskap til nærområdet. Vi ønsker at du skal få oppleve en nordnorsk opplevelse som blir mer enn den nordlys turen du hadde sett for deg. Vi skaper minner som sitter i hjertet. Det betyr også at vi vil gjøre alt vi kan for at du får det du har kommet for men med en innsats som sitter utenpå huden.

Du skal se nordlys, og dette leverer vi med å kjøre dit vi må for å finne klar himmel. Noen ganger tar dette oss helt til Finland så husk å kle deg varmt. I noen perioder kan Tromsø også være glatt så vær obs og ta med deg brodder for skoene for din egen sikkerhet. Vi har med kjeldedresser som du kan ha på toppen av dine egne varme klær.  

Vi møter deg ved Scandic ishavshotel i sentrum, kun en gange fra de fleste hotell og kun 10 min fra flyplassen. I forkant av turen har vi med lokal kunnskap studert endringer i været ila hele dagen, og har en laget oss en plan for hvor det er best sjanse for å få klar himmel og nordlys. Vi samarbeider med de beste guider i byen for å være sikker på at vi lykkes, du skal føle og se at vi har gjort det vi kan for å gi deg naturens mirakel- Nordlyset. Nå starter eventyret, og du vil se film om nordlyset, både vitenskap og myter for å forstå det du skal få oppleve.

Om vi er heldige og været på vårt hjemsted er bra, vil vi ta dere med hjem til vår gård på kysten. Her får du muligheten å se og oppleve en gammel gård hvor du får vår kyst historie som startet der i 1880. Her har vi lavvo og vi kan sitte beskyttet fra vær og vind mens vi forelle vår historie som både har samisk, kvensk og ikke minst ekte bygutt aner fra da Tromsø ble en by i 1794. Om vi må dra andre plasser sørger vi for å lage det trivelig der vi er, med bål, sitteplasser, varm kaffe, sjokolade, te og verdens beste sjokolade kake.

I løpet av kvelden tar vi professionelle bilder av deg under nordlyset med vårt kamera. Disse vil være tilgjengelig for nedlasting fra vår Flickr konto. Vi hjelper deg også med innstillinger på ditt kamera eller telefon for å kunne ta egne bilder.

Enkelte dager ser kanskje været skikkelig dårlig ut i Tromsø, men frykt ikke. Vi følger med været konstant, og baserer oss på den siste oppdaterte værmeldingen som kommer rett før vi henter dere.

- Dersom sjansene for klar himmel er for liten, så beholder vi retten til å gi deg et valg før turen starter om å bli med på tur eller ikke.

- På dette tidspunkt  kan du velge å gå ut av bussen og få pengene dine fullt refundert, eller bli med på tur og ta sjansen likevel. Merk: Det vil ikke bli noe mulighet til refusjon om du velger å bli med på tur, og vi ikke lykkes. vi vil uansett gjøre vårt beste, og husk "vi ønsker at dere skal se nordlys like mye som du ønsker å se det!"

Et vennlig råd er å ha din reiseforsikring i orden før reise pga arktiske forhold man aldri rår over med fly etc.

Minibuss med max 19 gjester for den personlige opplevelsen

Pris:

Voksne: NOK 1750,-

Barn: NOK 1580,-

Oppmøtetid:

15. Sept-  19. Mars kl. 18:35
20. Mars - 31 Mars kl 19.50

Husk å sjekke din bookingbekreftelse for rett oppmøte tid.

Sted: Utenfor Scandic Ishavshotel (Fredrik Langes gate 2)
Avgang: 10 min etter oppmøtetid.

Varighet: 5-7 timer

Inkluderer:

  • Stativ til kamera
  • Bilde på Flickr som du kan laste ned
  • Kaffe, te, varm sjokolade og sjokoladekake
  • Varme kjeledresser
  • Norsk guide, men aktiviteten foregår på Engelsk.

Aldersgrense:

Tilbys ikke til barn under 5 år grunnet det kalde været og tidspunktet.

Ta med deg:

  • Varme klær, gode sko, lue, votter og skjerf
  • Kamera om du har
  • Isbrodder (om det er glatt)
  • Godt humør

Klarer jeg det?

Vi skal ut i natur i mørket, så vær obs på at det kan være litt vanskelig å gå, men vi skal tilpasse opplevelsen til hver av dere slik at du får den beste opplevelsen med ditt utgangspunkt. Med nasjoner fra hele verden skal vi skape et arctic team som i felleskap skal lage en herlig, trygg atmosfære du aldri vil glemme.

Les om våre bookingbetingelser
Les våre

Gjesters tilbakemeldinger

Kontakt

Er du klar for å bli en del av vår historie?