En ekte nordnorsk kyst opplevelse

Denne turen ærer de som æres bør: havet, naturen, folket som har gått før oss, all den deilige fisken og livet langs kysten. Alt dette mens du får nyte lokal brygget øl og en smak av tørrfisk.
Skroll ned
Scroll down

Vi er en familiebedrift fra Risvika på Kvaløya, som alltid har levd i pakt med naturen som kystbønder; vi drev med fiske og geitehold i fire slektsledd.

Nå ønsker vi dere velkommen hjem til oss, og byr på ekte Nordnorsk sjarm og gjestfrihet.

Med minibuss drar vi ut i det vakre og ville landskapet vi kaller hjem, et bittelite lokalsamfunn med 270 innbyggere. Denne bygda har et aktivt fiskemottak, som har tatt imot fisk i over 100 år, og dere får se og høre om livet her ute, om fiske og tørrfiskproduksjon. De små fiskebåtene er lett å få øye på; idyll og tradisjon hånd i hånd.

Etter dette innblikket i vår hjørnesteinsbedrift får dere bli med til vår gamle gård, idag et rolig sted, men som engang i tiden var geitegård. Mye slit har blitt lagt ned for å få en slik velholdt gård. Her kan dere fritt vandre mellom små bergknauser, gamle bygg og havet, med en vakker liten strand. Dere får komme inn i en av våre to lavvuer (små trebygg laget etter samisk tradisjon), varme dere ved bålet og få smake på lokalt brykket øl og en smak på den viktige nordnorske snacksen - tørrfisk. Det finnes knapt noe skjønnere enn å ha en rolig samtale rundt bålet og kjenne varmen fra flammene.

På denne måten blir sirkelen sluttet; dere har opplevd naturen fisken kommer fra, sett et lokalsamfunn tuftet på fiskeri, og til sist; få en smakebit av lokale produkter.

Denne turen ærer de som æres bør: Havet, naturen, folket som har gått før oss, all den deilige fisken og dens historie.

(OBS Dette er ikke et helt måltid.)


Varighet: 4 timer          

Pris voksne: NOK 1 200,-    

Pris barn 5 - 11 år: NOK 1100,-

Vi plukker deg opp kl. 14.00 Inngang Scandic ishavshotel

(Vi ber om at du vennligst møter opp 10 minutter før
avgang)

Send oss e-post for bestillingE-mail us for booking