Hvalsafari i katamaran med marinbiolog

Utforsk fjordene i en catamaran og nyt den vakre utsikten. De vanligste typene hval er knølhval og spekkhogger, men det er også mulig å se finnhval, nise og andre typer.
Skroll ned
Scroll down

Et av de mest spennende og utfordrende aspektene ved å jobbe med natur og dyr i deres naturlige habitat, er at vi må være forberedt på å tilpasse oss deres behov – uavhengig om det er det magiske nordlyset eller de spektakulære hvalene.

Grunnet endringer i hvalenes ferd og spisemønster, må vi tilpasse turene våre for å kunne gi deg sjansen til å se disse spektakulære dyrene.

Silden, som er hvalens favorittmåltid og årsaken til at de kommer til Troms, har endret ankomstlokasjonen. Derfor, i stedet for å komme inn fjordene mot Tromsø som de pleide å gjøre, ankommer de nå fjordene ved utkanten av Skjervøy, nord for Tromsø. 

På grunnlag av dette har vi sett oss nødt til å tilpasse alle hvalsafariene våre for å gi deg muligheten til å se hvalene i deres naturlige omgivelser. 

Skjervøy er en liten kommune nordvest i Troms fylke. Det er omtrent en 2.5 times kjøretur med båt eller 4 timer med buss. Kjøreforholdene kan være utfordrende i vintermånedene, og vi har derfor bestemt oss for å hente inn en større katamaran for å kunne nå hvalen lokasjon raskere og på en mer komfortabel måte.

Filosofien vår har vært å ta med små grupper i mindre fartøy som gir en nærmere og mer personlig opplevelse. Vi har nå sett oss nødt til å hente inn et større fartøy  som kan nå Skjervøy raskere, og som holder oss trygg i de arktiske værforholdene. 

For at vi skal kunne tilby kundene våre en fantastisk opplevelse i møte med hvalene, har vi begynt å samarbeide med to andre selskaper for å kunne gi deg en trygg reise som kan nytes innenfor en rimelig pris. i

Vi har i samarbeid nå hentet inn MS Tidelyn til Tromsø, som er en katamaran som har plass til 125 passasjerer. Vi vil reise fra Tromsø havn og ferde videre nord i 25 knop som tar oss til hvalens lokasjon på omtrent 2.5 timer. Vi kommer til å forsette og ha, som vi har hatt på alle turene våre, en marinbiolog ombord til å gi informasjon om turen. Din sikkerhet er vår høyeste prioritet, derfor vil du også motta en sikkerhetsopplysning ombord, og vi anbefaler at du kler deg ekstra varmt slik at du kan oppholde deg på utsiden i møte med hvalene for første gang. Etter at vi har ankommet destinasjonen, vil vi gjøre vårt ytterste for at du skal ha en magisk opplevelse i tillegg til et evigvarende minne.

Viktig informasjon: Turen starter kl. 08:30 fra utsiden av Scandic Ishavshotel og vil være omtrent 6-7 timer. Vi er vanligvis tilbake i Tromsø rundt kl. 15:30, men dette avhenger av været. 

Vi håper at du kan bli med oss på turen vår for å se disse spektakulære dyrene, og vennligst kontakt oss hvis du ønsker mer informasjon.

Vennlig hilsen,

Tromsø Friluftsenter, Sørøya Havcruise, ABC Charter

Fra 01. Nov – 10. Feb

Varighet: omtrent. 6 - 7 timer.

Avgang: 08:30, Scandic Ishavshotell (Adresse: Fredrik Langnes gate 2)

Pris: 

Voksne: NOK 1 300,-  Barn: NOK 800,- 

Inkluderer: 

- Guide

- Kaffe, te og kaker

Send oss e-post for bestillingE-mail us for booking