Artsobservasjoner
«CitizenScience»

Skroll ned

Hvaler er blant de største organismene på planeten som lever i verden hvor det ikke finnes noen fysiske grenser som forhindrer dem i å reise store avstander. Mange hvaltyper reiser disse avstandene fra parringsområdet til spiseområdet, og tilbake igjen med letthet, men å kunne spore og overvåke dem er ikke enkelt grunnet grensene vi har.

Bli en artsobservatør mens du er på ferie.

Marinebiologisk forskning er ekstremt kostbart og tidskrevende, men til tross for dette er det sårlig nødvendig for å kunne beskytte marineorganismer fra de minste til de største. Jo mer vi vet om dyrene, des mer kan vi gjøre for å beskytte dem.

Desverre så kommer ikke hvalene til Tromsø lengre, og vi tilbyr ikke hvalsafari. Men vi synes at arbeidet biologene gjør er så viktig at vi ønsker å spre deres harde arbeid. Så vi samarbeider med Norwergian Orca Survey og Akvaplan Niva.

Hvorfor forteller vi deg dette?

Hvis du observerer hval i Norge og får noen gode bilder av finnhalen og rygghalen til knølhvalen, ber vi deg om å hjelpe oss ved og sende disse bildene til forskerne ved  Norwegian Orca ID og Hval ID slik at de kan identifisere individene.