Artsobservasjoner
«CitizenScience»

Skroll ned

Hvaler er blant de største organismene på planeten som lever i verden hvor det ikke finnes noen fysiske grenser som forhindrer dem i å reise store avstander. Mange hvaltyper reiser disse avstandene fra parringsområdet til spiseområdet, og tilbake igjen med letthet, men å kunne spore og overvåke dem er ikke enkelt grunnet grensene vi har.

Bli en artsobservatør mens du er på ferie.

Marinebiologisk forskning er ekstremt kostbart og tidskrevend, men til tross for dette er det sårlig nødvendig for å kunne beskytte marineorganismer fra de minste til de største. Jo mer vi vet om dyrene, des mer kan vi gjøre for å beskytte dem.

Når hvalene ankommer Tromsø, kjører vi på Tromsø Friluftsenter hvalsafariturer hver eneste dag (væravhengig) og har kapasitet opp til 50 gjester, men vi ønsker å skille oss fra resten og bli mye mer enn en turoperatør. De siste to årene har vi klart å ha med oss en utdannet marinebiolog på turene våre. I år ønsker vi å skille oss ut enda mer ved å samarbeide med Norwergian Orca Survey og Akvaplan Niva.

Våre guider sender all informasjon videre til forskningsinstitutter som betyr at forskere kan sette av mer av deres finansiering og tid til å analysere dataene istedenfor å samle dem.

Hvorfor forteller vi deg dette?

Når du tar en del av turene våre og tar fotografier av hvalene – hvis du er i stand til å få noen gode bilder av finnhalen og rygghalen til knølhvalen, ber vi deg om å hjelpe oss ved og sende disse bildene til forskerene ved  Norwegian Orca ID og Hval ID slik at de kan identifisere de individuelle hvalene som besøker Tromsø denne vinteren.