Tromsøs kultur og historie med lokale guider i Rib båt

Denne turen ærer de som æres bør: havet, naturen, folket som har gått før oss, all den deilige fisken og dens historie. I kombinasjon med frisk Rib båt tur.
Skroll ned
Scroll down

Denne turen ærer de som æres bør: havet, naturen, folket som har gått før oss, all den deilige fisken og dens historie.

Vi er en familiebedrift fra yttersia på Kvaløya, som alltid har levd i pakt med naturen som kystbønder; vi drev med fiske og geitehold i fire slektsledd.

Nå ønsker vi dere velkommen på tur, og byr på ekte Nordnorsk sjarm og gjestfrihet i sammen med Full Steam.

Med RIB-båt drar vi ut i det vakre og ville landskapet vi kaller hjem, de små fiskebåtene er lett å få øye på; idyll og tradisjon hånd i hånd. Vi vil fortelle dere om Tromsø sin historie og hvordan livet har vært levd her i nord, basert på jakt og fiske.

Ikke nok med det, vi stopper på stedene der store viktige hendelser har skjedd i historien, og fra båten vil du få sett stedet der Tirpitz endte sine dager, Polstjerna- vår ærverdige selfangst skute, den gamle sjøfly havnen, og vår gamle hvalfangst stasjon. Selv om mye nå er historie, vil man kunne se arkitekturen og høre historien.

Når dere vel er i havn er dere ønsket velkommen inn på restauranten Full Steam som byr på en kopp kaffe. Full steam er spesialister i tradisjonsmat fra området, og holder til i et gammel bryggehus fra 1902 i Tromsøs havn. På denne måten blir sirkelen sluttet; dere har opplevd naturen fisken kommer fra, sett og hørt et lokalsamfunn tuftet på fiskeri, og til sist; vært inne i lokalene som oser av gammel historie. Vi anbefaler at du tar deg tiden til en lunsj på Full steam. Lunsj pris 199,- (Ikke inkludert i prisen)

Avgangstid og sted: kl. 11:00 ved inngang til Scandic ishavshotell

Inkludert: Transfer med RiB, guide, flytedress, varm drikke

Varighet: Ca 3 timer hvorav 70 min i båt, ubegrenset tid for hygge på Full Steam

Antall deltagere: 2-23

Vanskelighetsgrad: Lett

Pris fra :  NOK per person

- Voksen NOK 800

- barn 8-12 år NOK 700

Send oss e-post for bestillingE-mail us for booking