Hval og arktisk safari - med Aurora Explorer

Motorkatamaran Aurora Explorer går fort, sikkert og direkte fra Tromsø sentrum til Skjervøy, bli med og nyt fjord fjell og arktisk dyreliv.
Skroll ned
Scroll down

Tromsø Friluftsenter tilbyr ikke hvalsafari selv lengre, men våre gode kollegaer fra tidligere år har den kvaliteten vi ønsker, og vil frakte deg dit det trengs for å se hval. Motorkatamaranen Aurora Explorer går fra Tromsø sentrum. Len deg tilbake og nyt ferden langs den vakre kysten opp til skjervøy, og husk å nyt lyset i mørketiden som pryder himmelen vår. Denne aktiviteten er for de som ønsker å være på en større båt.

Fra slutten av oktober til slutten av januar (ca.) besøker noen av verdens største pattedyr kysten utenfor Tromsø for å spise seg mette på sild. Vanlige hvalarter vi ser på vår utflukt er knølhval, spekkhogger, nise og fra tid til annen også finnhval. Du er invitert til å bli med ombord for å ta en nærmere titt på hvalenes festmåltid. Når vi har funnet hvalene oppholder vi oss i nærheten fra 1 til 1,5 time.

Skipet gir gode muligheter for å ta bilder og for en behagelig sightseeingtur. Det er kiosk ombord med salg av varme ekspedisjonsmåltid (Real turmat), snack og kalde drikker.

Vennligst merk at hvalobservasjon ikke kan garanteres, da dette påvirkes av værforholdene og hvalenes naturlige adferd.

Ruten, varighet og hvilke destinasjoner vi ser på denne utflukten, kan variere fra dag til dag, basert på værforholdene. Om vi ikke ser hval, kan du likefult nyte fjordcruiset.

Husk at været i arktis kan være tøft enkelte dager. Om du tror eller vet du kan bli sjøsyk, så anbefaler vi at du tar en sjøsyketablett helst 30 minutter før avgang.

Pris per person:

Voksen NOK 1450

Barn (under 12 år) NOK 725

Barn under 4 år Gratis

Inkludert: guide, kaffe og te
Ta med deg: varme klær
Vanskelighetsgrad: lett
antall deltakere: 6-145
Varighet: 5-6 timer
Avgangstid og sted: kl. 09:00 fra utenfor Kystens hus

(oppmøte 15 min før avgang)

Tilgjengelig: Oktober til slutten av januar (avhengig av hval)

OBS- aktiviteten leveres ikke av Tromsø Friluftsenter. Leverandør forbeholder seg også rett til å

endre båt type etter antall personer booket for å være bærekraftig.

Send oss e-post for bestillingE-mail us for booking