Dyreliv, kyst kultur og Nordnorsk sjarm- med Rib båt

Bli med og opplev vår flotte landsbygd kjent for sitt gårdsdrift og fiske nord på Kvaløya. Opplev vakker kyst natur fra båt, mens vi speider etter dyreliv som kan ses i vårt område. Vanlig er havørn, kongeørn, lundefugl, skarv og alkekongen.
Skroll ned
Scroll down

Vi henter dere i Tromsø med Rib båt og reiser ut til vår hjembygd i båt.

Dette er en god mulighet til å få innsikt i vår lille del av Norge, et kystlandskap hvor folket har overlevd på fiske og småbruk i mange generasjonen før vår. Vi forteller og svarer på spørsmål om den lokale kystkulturen.

Vår lokalsamfunn har 270 innbyggere og har et 100 år gammelt fiskemottak, rammet inn av fiske-hjeller og små fiskebåter.

På vår tur tar vi strandhugg på Gåsvær, ei vakker lita øy der vi har vår gamle kirke. Her har vi som det eneste selskapet i området fått lov å by dere inn, og servere kirkekaffe. Vi har fortellinger og informasjon om kirka og samfunnet den har fungert i; ei slik lita kirke har hatt en sterk posisjon blant et folk som levde så tett på havet, - i storm og stilla, havet gir og tar, og da er det viktig å ha et åndelig fyrtårn å samles i.

Vi anbefaler denne turen for naturfotografer, fugle-elskere og de som elsker å se kulturlandskapet bland ville fjell. Vi skal sammen holde øyne og ører åpne for dyrelivet her ute; havørn, kongeørn, ærfugl, toppskarv, lomvi og alkekonge. En og annen sel og oter kan iblant dukke opp, bokstavelig talt; titte opp fra havet, nysgjerrige som de er. Reinene kan iblant beite i fjæra, og reven springer lettbeint i skogsbrynet.

Velkommen til vår verden; nær naturen, sammen med naturen!

From 01. Nov –  31. Mars

Varighet: 3 timer

 kl. 09:00, Scandic Ishavshotel (Adresse: Fredrik
Langes gate 2)

Pris: NOK 1 200,- per person 

(Små grupper 12 i hver båt, Maksimum 30 personer)

Inkluderer:

  • Transport
  • Engelskspråklig guide
  • Kjeledress
  • Overlevelsesdrakt 
  • Kaffe, te og kjeks
Send oss e-post for bestillingE-mail us for booking