“Jeg jobber innenfor et forskningsprosjekt for å studere knølhvalenes økologi i Nord-Norge og har samarbeidet med mange forskjellige turoperatører gjennom årene. Turene til Tromsø Friluftsenter holder en svært høy kvalitet. De har stor kunnskap både om hvalene og om området og viser alltid stor respekt for dyr og natur i sin virksomhet. De følger strikt retningslinjer for å bedrive hvalsafari på en forsvarlig måte og jeg kan på det sterkeste anbefale dem”.

Fredrik Broms Marinbiolog og Ansvarlig for NNHWC (www.hvalid.no)

An excellent and dedicated team who work in the respect of nature and promote the conservation of the whales that come to visit the Norwegian fjords each year. Not only the onboard naturalists have an impressive background and knowledge of the ecology and biology of these animals, but the entire team, from administration to people on the field, collaborate closely with scientists to acquire data, participate to scientific projects, and thus contribute to ocean conservation at a global scale. They follow a state-of-the-art code of conduct to approach and interact with the whales during the whale watching tours, and have a key role in the deployment of best practices for whalewatchers in the area.

Professor Lyne Morissette Marine mammal expert M - Expertise Marine & University of Tromsø

vi hadde jo en flott tur, veldig heldig med været og mange flott observasjon og opplevelser med hval. Flott at dere setter fokus på å ikke forstyrre
hvalene for og unngå at dyre blir stresset av for mange innpåsliten turister

Asbjørn Lie Norsk Zoologisk Forening

Besøk oss på Facebook å se bilder og videoer
fra tidligere sesonger og turer vi har hatt.

Les også tilbakemeldingene nedenfor

Spekkhogger og knølhval safari med Marinebiolog

i Rib båt

BESKRIVELSE

Hval safari med ekte nordnorsk sjarm og små grupper. I tillegg til hval og spekkhogger vil du få se kystlandskap, lokal fiskekultur og et 100 års gammelt fiskebruk. Dette er turen for deg som ønsker å ta vakre natur bilder og komme i nær kontakt med elementene.

Vi henter i sentrum, og mens vi kjører gjennom kyst landskap i 40 min, vil vår Marine biolog fortelle alt du trenger å vite om hvalene og de forskjellige artene vi har, slik at du er godt forberedt på en ekte arktisk opplevelse.

Vårt mål er å være mer enn en hval safari, derfor samarbeider vi med aquaplan niva med hval identifikasjon og utdannelse, på den måten får du også kan ta del i den viktige jobben de gjør med dine egne bilder.

Du vil få ekstra klær og flytedresser. Deretter setter vi turen ut med rib og du kan forvente og se knølhval, spekkhogger, seler, havørn og andre fuglearter. Etter turen blir det servert fiskesuppe på enket vis (ikke et helt måltid)

INFORMASJON

Tid ca 5,5 timer
Pris per voksen : 1.200,- 

(ikke tillatt for barn under 12 år)

Avreise Scandic Ishavshotell 08.30 (Adresse Fredrik langnes gate, oppmøte 10 min før avgang)

Inkluderer: Båttur, Marine biolog, flytedrakt, retur transfer med bus (40.min per vei), varm drikke og kjeks, smak av fiskesuppe etter tur (ikke et helt måltid)

Havfugler, sel og Ørnesafari i Rib båt

BESKRIVELSE

Dette er en den perfekte opplevelse for foto entusiaster, fugle tittere og mennesker som ønsker å ta del i den fantastiske naturen på yttersia av kvaløya.

Vi henter i Tromsø med buss og tar dere med til basecampen nord på kvaløya hvor dere vil få klær slik at dere er godt forberedt. På turen ut vil vi guide dere langs vakkert kystlandskap og fortelle nyttige og unyttige ting om Tromsø og om turen dere skal på.
Deretter vil vi ta dere med på en ekte arktisk opplevelse og oppleve nordnorsk kystlandskap i rib båt. Blant vakker fjord og fjell vil vi ta dere ut for å lete etter havørn, og konge ørn samt spennende fugler arter som Alkekongen, gulnebblom, sjøorre og praktærfugl. Fra februar/mars trekker også lundefugl ,alke, lomvi, teist og havsvale fra havet for å hekke. Kanskje vi også finner seler som titter opp av havet. En perfekt opplevelse for foto entusiaster.
Hvalene har nettopp forlatt Tromsø områdene.. men man vet aldri om man kan få seg en overaskelse…

Husk å kle dere godt og gode varme sko

INFORMASJON

Tid ca 4,5 timer
Pris per voksen : 1000,- 

(ikke tillatt for barn under 12 år)

Avreise Scandic Ishavshotell 09.00 (Adresse Fredrik langnes gate, oppmøte 10 min før avgang)

Inkluderer: Båttur, varme klær og rednings dresser, retur transfer med bus (40.min per vei), varm drikke og kjeks

Hvalsafari – Colin Archer

BESKRIVELSE

Vi henter deg i sentrum av Tromsø med buss, dette for å gi deg den mest komfortable turen som gir deg mest mulig unødvendig tid på havet, noe som ofte passer de som ikke er veldig sjøvant.

Turen ut til vår båt som ligger nord på kvaløya tar ca 45 min, på turen ut vil vi vise deg film slik at du skjønner hvalens adferd i vannet. Vi  ferdes langs vakkert kyst landskap så her er det bare å lene seg tilbake å nyte utsikten.
Vår båt er en colin archer skøyte med masse historie fra andre verdens krig og som kun er for max 22 personer. Dette gjør at vi får en personlig opplevelse, og du kan nyte vakker utsikt på det store dekket eller sitte i salongen nede og nyte en varm kopp kaffe eller te. Om vi er heldig så får vi kanskje fisk på kroken, denne koker vi slik at du kan få en smakebit av rykende fersk fisk.
Det blir ikke bedre enn dette. Ta med varme klær

INFO

Tid ca: 5 timer
Pris per voksen : 1.280,- 

Pris per barn: 0-11 år: 800,-

Avreise: Scandic Ishavshotell 08.30 (Adresse Fredrik langnes gate, oppmøte 10 min før avgang)

Inkluderer: Båttur, retur transfer med bus (40.min per vei), varm drikke og kjeks, smak av fiskesuppe etter tur (ikke et helt måltid)

Nordlysjakt med nordnorsk sjarm

BESKRIVELSE

Vi henter i Tromsø i minibuss og tar deg med på en ekte nordlys jakt. I forkant har vi gjort forarbeid slik at vi vet hvor det  blir best sjanse å se nordlyset denne kvelden. Om det så kreves så kjører vi til Finske grensen.

I løpet av kvelden vil guiden fortelle deg om nordlyset, både forskning, sagn og myter.

Vi vil hjelpe deg med ditt kamera slik at du kan ta egne bilder, og vi tar også profesjonelle bilder av deg med vårt kamera som vil være tilgjengelig for nedlasting på : www.flickr.com/photos/tromso_friluftsenter/

Om været er bra så vil vi besøke vår basecamp som har stor lavvo med bål hvor vi kan gå inn og varme oss og grille marshmallows.

INFO

Den ultimate nordlysjakten – ca 6 timer
Avreise Scandic Ishavshotell: 19.15  (Fredrik langesgate 2)

Pris: 1050, – per person

Inkluderer: Varm drikke, kake, marshmallow, guide, fototips, transport, vinterdress og kamerastativ 

Tilbys ikke til barn under 5 år, pga kulde og tidspunkt turen kjøres.
(fra 15 sept- 31.mars)

Reindslede og samisk kultur

BESKRIVELSE

Bli med på en samisk opplevelse hvor du får delta på hvordan samene har levd og forflyttet seg gjennom tider med reinslede. Turen i slede er 3 km lang.

Dette er en tur som vil gi deg et glimt av hvordan  i hverdagen til en samisk reineier er.

Du vil få oppleve Reinslede, lasso kasting, samisk tradisjonell mat, joik og  fortelling om dems liv og se gjenstander som de har brukt for å kunne overleve.

Sesong: 01.11.2016-15.04.2017

Denne turen vil bli gjennomført av  Tromso Lappland

INFO

Start:
Radisson Blu Hotell kl 10:00 -14:00 (4 timer)

(Sjøgata 7)

Inkluderer: Varme klær, guide, varmt måltid, varm drikke, transfer (30 min. en vei)

Pris:
NOK 1600,- voksne

NOK 800,- barn under 12